?

Log in

No account? Create an account
Inläggen Favoritbloggar Kalender Användarprofil Backåt Backåt Framåt Framåt
Ökänd desinformatör sommarvikarie på DN-kultur. - Utkast
Svensk journal av Dmitri Vasserman
utkast
utkast
Ökänd desinformatör sommarvikarie på DN-kultur.
Andreas Malm i DN Andreas Malm, f d ordförande i Syndikalistiska Ungdomsförbundet i Stockholm, desinformatören bakom ryktarna om "massaker" i Jenin (som numera avfärdas även av palestinier), medlem i den våldsfrämjande gruppen ISM och kravallaktivist med kopplingar till terrorgruppen "Global Intifada" har blivit anställd som sommarvikarie på DN-kultur. (Bilden: notis från DN-Kultur, sid.3, redaktör Sverker Lenas)

2001 skrev Andreas Malm bombastiska artiklar i vänsterextremistisk press och uttryckte stöd till det palestinska våldet. Ett utdrag:
Till de mer beundransvärda Hamas-attackerna hör intrånget i kolonin Alei Sinai på norra Ga-zaremsan den 2 oktober: för första gången erövrade då palestinska militanter militär kontroll över en bosättning [18-årig Liron Harpaz och hennes 20-årig pojkvän Asaf Yitzhaki dödades, 16 israeler sårades - DV]. Med sådana operationer är det fullt riktigt och naturligt av PLO-fraktionerna att samarbeta, och koordination förekommer också överallt. Att kapa alla band med islamisterna är inte möjligt. De är nu en gång en del av den palestinska befrielserörelsen.


2002 kontaktade Andreas Malm svenska medier och påstod att han med egna ögon såg hundratals, kanske tusentals dödade palestinier i Jenins flyktingläger. Nyhetsbyrån TT nappade på Malms berättelser och släppte ett långt telegram med hans utsagor. Senare bekräftade Amnesty, HRW, FN och även Palestinska Myndigheten att i Jenin dödades 23 israeler och 56 palestinier, de flesta beväpnade män (länk)

När Andreas Malm kom tillbaka till Sverige började han och Syndikalistiska Ungdomsförbund (SUF) allt oftare nämna att de strävar efter "Global intifada". Till exempel i Palestinagruppernas partienkät från hösten 2002 på frågan ”Hur tänker ni driva politiken mot fred i Mellanöstern efter valet?” svarar SUF: ”Genom global intifada!” (PDF). Strax efter detta bildas organisationen med samma namn.

2003 och 2004 är Andreas Malm en av mest pådrivande organisatörer av kravaller i Stockholm i samband med Israelfestivalen i Nalen. Han sköter kontakter med politiker och media och syns bland våldsmakare utanför Nalen. 2004 är kravallerna särskild våldsamma. I båda fal sker våldsamheterna under ”varumärken” ”Global intifada”. 2004 och 2005 organiserar ”Global intifada” en rad spektakulära dåd, bl a angrep mot Danmarks ambassad och sprängattentat mot Ryska ambassadens tjänstebil just utanför DN-skrapan.

Andreas Malm är en offentlig person och DN knappast skulle kunna vara omedveten om hans ”meriter”. Jag förstår inte hur en tidning som anser sig vara anständig kunde anställa en ökänd desinformagtör och våldsivrare, inte nog med det – låta honom att skriva opinionsbildande notiser om mellanöstern.

På bilderna: Andreas Malm (den blonde killen på den andra bilden) med andra medlemmar i det våldsfrämjande nätverket ISM sparkar israeliska soldater.
(Foto från Take-A-Pen)21 kommentarer eller Skriv kommentar
Comments
From: (Anonymous) Date: August 27th, 2005 06:36 pm (UTC) (Länk)
Ja, att DN använder sig av Andreas Malm utan att ifrågasätta hans lögner och utan att informera läsarna om hans "bravader" är minst sagt avslöjande för det bedrövliga tillståndet i svensk media i allmänhet och DN i synnerhet. Är det verkligen lagligt att sprida lögner på det viset som AM gör?
Jag
From: jennifermayers Date: October 17th, 2008 09:19 am (UTC) (Länk)
Eller det kanske är ert nöje att sprida lögner. Helt uppenbara lögner dessutom, eftersom ni inte har varit med vid de tillfällen som era "sanningar" uppstod.
From: (Anonymous) Date: August 31st, 2005 10:21 pm (UTC) (Länk)

Polares polare

Sverker Lenas tycks få ta in vilka han vill (läs polare med samma åsikter) och kulturcheferna är för svaga (Henrik Berggren fick fly till ledarsidan efter den kanske mest misslyckade och ensidiga "irakdebatten" någonsin för två år sedan :)

Jag kan i princip acceptera att kultursidorna får vara en motvikt till liberala ledarsidan, men Malms medverkan motsvarar i så fall en ledarsida som regelbundet tar in nynazistiska våldsförespråkare.

Sveriges största kultursidor borde kunna vara ett forum för bred och intelligent kulturdebatt. Nu är det ju ett skämt.
From: (Anonymous) Date: September 1st, 2005 12:55 am (UTC) (Länk)
Men vad är egentligen skillnaden på Andreas Malm och en nynazist?

Ideologiskt sett är han mycket mer besläktad med budskapet i "Mein Kampf" än vad han kanske själv förstår.

Häromåret skrev professor Omer Bartov en uppmärksammad essä i The New Republic där han visar att Hamas är den organisation som i sitt kända manifest (1988) kanske kommit närmast Adolf Hitlers världsbild sedan andra världskrigets slut (inklusive idéerna om Frimurare).

Det är dessa krafter som Andreas Malm - och indirekt även DN - försvarar.
From: (Anonymous) Date: March 14th, 2006 01:43 pm (UTC) (Länk)
Men Syndikalistiska Ungdomsförbundet har ju ändå inte ordföranden... Hoppsansa
From: (Anonymous) Date: July 25th, 2006 02:03 am (UTC) (Länk)
Om man inte kan angripa argument så angriper man person. Eftersom de flesta "Israelvänner" (med sådana vänner behöver Israel knappast fiender) sällan kan presentera hållbara argument har man ju vid det här laget blivit experter på olika typer av personangrepp eller rena lögner för att flytta fokus i debatten. Det har tidigare oftast gjorts med grundlösa anklagelser om antisemitism. Angreppen mot Andreas Malm är förutsägbara, men knappas något som kommer att tas på allvar utanför de högerextrema kretsar som denna artikel vrkar vara avsedd för. Skulle Malm varit SUF:s ordförande?! Hur djupgående kan kunskaperna vara om SUF när ett sådant påstående görs? Och herregud, nån SUFare sa någon gång något om "global intifada" och år senare försökte ju en grupp som kallade sig just Global Intifada bränna en bil. Kopplingen är ju solklar...(ironi).
Ingen kommer tro dig. Det är ju bara skitsnack allting. Tyvärr.
From: (Anonymous) Date: July 28th, 2006 11:19 am (UTC) (Länk)

Dumheter

Malm har stått och i ett tal hyllat och försvarat Hezbollah iförd t-shirt med organisationenens emblem, i Sverige. Han tar alltså ställning för en religiöst fundamentalistisk organisation som bland annat haft demonstrationer i Sverige nu i veckan där talkörer skanderat "döda judarna, döda Tel Aviv" med mera. Mer graverande än så kan det knappast bli; Andreas Malm står öppet positiv till människor som förordar mord på folk utifrån deras etniska härkomst samt till ett samhällssystem byggt på fundamentalistisk islam.

Man behöver inte dra in vare sig SUF eller Global Intifada, men det står helt klart att om den svenska vänstern inte kan ta avstånd från sådana här personer och deras gärningar, då har denna rörelse totalt förlorat allt vad moralisk kompass och trovärdighet heter. Att stå med porträtt på Hassan Nasrallah är likvärdigt med nynazisternas Hess-plakat och retoriken delar de båda politiska falangiströrelserna.
From: (Anonymous) Date: February 10th, 2007 07:38 pm (UTC) (Länk)

Re: Dumheter

Malm stig in en Hamas tröja.

Tro mig, alla jag har pratat med i den utomparlamentariska vänstern tar avstånd från Malms idiotiska framträdande i en Hamas tröja. Spec. folk i SUF Stockholm. Jag och vänner undrade samma sak när vi stog och såg han göra det men sen när vi pratade med andra visade det sig att a l l a andra tyckte precis samma sak.
From: (Anonymous) Date: August 16th, 2007 01:13 pm (UTC) (Länk)

Re: Dumheter

Märligt att du då inte har referenser till artiklar med stöd -- ifall "a l l a" håller med dig?
From: (Anonymous) Date: August 9th, 2006 03:38 pm (UTC) (Länk)

Global Nazifada

Global intifada = Global Nazifada
From: (Anonymous) Date: August 16th, 2006 03:23 pm (UTC) (Länk)

Ordförande

Det här är ju löjligt, SUF Stockholm har aldrig haft någon ordförande, så hur kan Andreas Malm vara fd. ordförande?
From: (Anonymous) Date: August 17th, 2006 09:20 am (UTC) (Länk)

Re: Ordförande

Ja,d et förändrar verkligen det faktum att Andreas Malm är en fascist som stöder grupper och länder som öppet förespråkar judeutrotning, homofobi och en återgång till medeltiden var gäller kvinnors rättigheter!! Jajamän.

Eller att han blåljuger om att han sett en massaker.

Nej, helt klart är det viktigaste att Vasserman har fel när det gäller ett eventuellt ordförandeskap i SUF. Att övrig kritik av malm är 100% faktabelagd och bevisad och bekräftad (av han själv!) berörs inte det minsta i detta.
From: (Anonymous) Date: November 11th, 2006 10:45 am (UTC) (Länk)

Re: Ordförande

Malm tar i dagens DN avstånd från antisemitfalangen bland Palestinaaktivisterna.

Den som kallar honom nazist gör sig själv och sin sak en otjänst genom att framstå som både oärlig, polemiserande och oseriös.

Att vara emot Israels ockupation och övervåld är inte att vara antisemit. Jag är ganska säker på att Malm liksom jag själv har goda judiska vänner.

Det är människor som tror att de har en religiös rätt till en viss jordplätt som bör kritiseras. Människor som inte ser, eller inte vill se, att de på så sätt förtrycker andra. Människor som befinner sig i ett såväl ekonomiskt som tekniskt överläge, men försöker framställa sig själva som oskyldiga, civiliserade offer för en barbarisk motpart, genom att spela på orelaterade historiska händelser.

Det räcker med att räkna antalet döda på respektive sida för att se grundmönstret i konflikten. Sedan kan enskilda händelser debatteras fram och tillbaka till döddagar.

Innan någon kommer med fler överdrifter vill jag meddela att jag inte stöder terrorism eller wahabism. Lika lite som jag stöder ortodoxa fanatiker.
From: (Anonymous) Date: December 31st, 2006 09:50 am (UTC) (Länk)

Re: Ordförande

Att han skulle protestera mot den nynazistiska förening som poserade i palestinasjal i den vevan är väl ganska självklart.

Frågan är:

Om han själv skriker "döda judarna!" och "bomba tel aviv!". Vad gör det honom till, om inte ytterligare en antisemit? Vad synd att han inte förklarat själv hur han tänkte där.
From: (Anonymous) Date: January 26th, 2007 11:57 pm (UTC) (Länk)

Re: Ordförande

Han har inte skrikit det, han har stött Hizbollah som organisation, och sen har Hizbollah skrikit de slagorden i en demonstration.
From: (Anonymous) Date: December 4th, 2006 02:28 pm (UTC) (Länk)

Who listens to what music?

Hello. Good day
Who listens to what music?
I Love songs Justin Timberlake and Paris Hilton
From: (Anonymous) Date: May 16th, 2007 10:43 pm (UTC) (Länk)

I am sorry!!! hi, sirak. i?m a spanish girl and i?ve seen

с by a sun day you
good resource a colour gamut and pictures is class neat here all is here described much for you
< a href= http://gratis-porn.premium10adult.info/anal-girl.html >anal girl </a> polazil for you on the site of utkast.livejournal.com all klastno but it is necessary to go
From: (Anonymous) Date: June 29th, 2007 05:31 am (UTC) (Länk)

ringtones

Super dis, very nice team! I think it goodest! :)
From: (Anonymous) Date: July 31st, 2007 04:30 pm (UTC) (Länk)

#hostname - the best site !

utkast.livejournal.com - the Best site


I like your site - utkast.livejournal.com .

I think it wasnt easy to post here so much information.

Regards

Nelson
From: (Anonymous) Date: January 8th, 2011 10:53 pm (UTC) (Länk)

Drug Stores Lithia Fl

Solaris Weight Loss Pills http://www.unitedbloodnationknowledge.net/ - buy isotretinoin without prescription Having a severe case of acne can determine the way that someone lives. [url=http://www.unitedbloodnationknowledge.net/]accutane online[/url]
From: (Anonymous) Date: February 8th, 2011 03:27 pm (UTC) (Länk)

roulettstrategi

Oh, OK, jag tror att jag fattar – men fungerar det här verkligen?
21 kommentarer eller Skriv kommentar